EJO Srbija u novom i modernijem dizajnu

27. јануара 2013. • Novi mediji i Web 2.0 • by

Srpski sajt Evropske opservatorije za novinarstvo danas je dobio novi i moderniji dizajn, neuporedivo kvalitetniju navigaciju i opcije koje će čitaocima omogućiti lakše i brže pretraživanje željenih sadržaja. U toku je i redizajniranje preostalih EJO sajtova, tako da će svih 10 jezičkih verzija Evropske opservatorije za novinarstvo uskoro dobiti potpuno nov i moderniji izgled.

Nova naslovna strana sada nudi više sadržaja, bolju preglednost i više mogućnosti za naše čitaoce. Oni će na novom sajtu tokom čitanja odabranog teksta moći da koriste direktne veze ka tekstovima slične tematike da bi im dolazak do srodnih sadržaja bio što jednostavniji. Predlozi koji se nalaze pored svakog teksta određuju se u skladu sa interesovanjima čitaoca, a prioritet dobijaju tekstovi koje smo objavili u okviru iste ili srodnih rubrika. Navigaciju olakšava i inovativni Tag Cloud, koji pruža mogućnost pretraživanja sajta na osnovu ključnih reči.

Novi sajt će unaprediti i vizuelno predstavljanje tekstova, a posebna pažnja posvećena je boljem povezivanju sa nalozima na društvenim mrežama. Tako je čitaocima omogućeno da direktno komentarišu tekstove preko Fejsbuka, s ciljem da se promoviše diskusija o aktuelnim temama i događajima i u virtuelnom prostoru. Cilj nam je i da unapredimo umrežavanje i komunikaciju sa našim čitaocima i prijateljima na društvenim mrežama, pa ćemo u narednom periodu pokrenuti i nekoliko akcija tim povodom.

Novi sajt Evropske opservatorije za novinarstvo dizajnirao je švajcarski IT partner YourMedia, a vaše sugestije su, kao i uvek, dobrodošle. Testirajte nove mogućnosti i budite i dalje uz EJO.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:, , , , , ,

Send this to a friend